Inspiratie

 

Onderstaand vind je enkele voorbeelden van Inspiraties van deelnemers van een Inspiratiedag.

 

radio
Koptelefoon met microfoon

Hedda wil een eigen radioprogramma

Hedda kwam eigenlijk al met een heel concreet idee naar de inspiratiedag.  Een radioprogramma gaan presenteren dat was wat ze graag wilde gaan doen. In het stappenplan kwam naar voren dat Hedda ondanks haar goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden ze toch nog af en toe een wat afwachtende houding aan nam. Tot doen over gaan, anderen vragen en hulp inschakelen waar  nodig waren ook een aantal punten in haar actieplan, samen met praktisch geformuleerde doelen.

 

ondernemeing
van idee naar onderneming

Evert wordt zelfstandig ondernemer

Evert heeft recent de diagnose Macula Degeneratie gekregen, een progressieve oogaandoening. Hij was werkzaam bij een bedrijf maar kon vanwege zijn aandoening zijn werkzaamheden niet meer uitvoeren. Maar Evert wil absoluut niet bij de pakken neerzitten en kwam naar de inspiratiedag om de mogelijkheden te gaan onderzoeken om zelfstandig ondernemer te worden. En binnen zijn mogelijkheden een eigen bedrijf te gaan opzetten.

 

amazone met dressuurpaard

Frederike wil graag de subtop in de dressuur bereiken

Frederike wil graag met haar merrie Wish me Well (v. Jazz) de subtop bereiken binnen de dressuursport. Het paardrijden geeft haar een enorm gevoel van vrijheid  en zelfstandigheid ondanks haar visuele beperking . Het verder ontwikkelen in de dressuursport en het maximale uit het kunnen van haar paard en zichzelf te halen heeft haar grootste ambitie en zo uiteindelijk de subtop te gaan bereiken.

 

coach
coach die aanmoedigt

Meike wil zich ontwikkelen als psycholoog & coach

Meijke is werkzaam geweest als onderzoeker en als psycholoog opgleid. Voor haar was de inspiratiedag met name een dag om haar ideeën die ze al had te bevestigen en dat in haar actieplan nog  concreter te formuleren. Een opleiding als coach om haar vaardigheden als psycholoog verder uit te breiden kwam als doel  en actie naar voren. Mensen verder helpen  en een gezellige werksfeer kwamen als twee belangrijke aspecten naar voren tijdens de inspiratiedag, die veel waarde voor haar hebben in haar leven.

 

hart
Hart

Angelique wil een levenspartner vinden

Met een ander idee kwam ze naar de inspiratiedag, maar in het verloop van de dag kwam ze er eigenlijk achter dat het uitgeven van een boekje dan wel heel erg leuk was om ook te gaan doen in haar leven, maar dat het vinden van een levenspartner en liefde van haar leven toch meer naar voren kwam om op terug te kijken en je leven samen met iemand gedeeld te hebben.