Allgemein

Op het spoor van je verlangen

Posted on

Inspiratiedag – 21 september 2019 

Stichting Blinde Ambitie stelt zich als doel om mensen met een visuele beperking te helpen bij het vinden van hun ambitie. Voor de inspiratie dag van 2019 heeft de stichting Marian van der Werff, afgestudeerd en geregistreerd psychosociaal therapeut, van www.zienswijs.nl uitgenodigd om de ambitie in jou weer wakker te schudden. Zij weet uit eigen ervaring wat het leven met een beperking inhoudt en heeft veel ervaring in het geven van trainingen.

Het vinden van inspiratie en daardoor de motivatie om je ambities waar te maken kan door allerlei omstandigheden verstoord raken. Wat waren jouw dromen vroeger en wat zijn die nu? Durf jij nog te ambiëren? Wat inspireert jou om je dag te beginnen? Ben jij soms het spoor van je verlangen een beetje kwijt geraakt?

Deze geheel verzorgde dag (incl. koffie, thee en lunch) is een unieke mogelijkheid om je eigen ambitie terug te vinden door een inspirerende (her-)ontdekkingstocht die professioneel begeleid wordt. Vragen die aan bod komen zijn:
1. Wat waren je dromen en wensen in het verleden?
2. Wat zijn je dromen nu?
3. Welke beperkende overtuigingen vormen een barrière?
4. En hoe krijg je weer een nieuw perspectief?

Je gaat naar huis met handvatten die je weer zullen inspireren om je doelen te behalen waarbij een positieve insteek centraal zal staan en we elkaar mogen inspireren.

Wat jouw doel, verlangen of ambitie ook is, het geeft je energie en motivatie in het leven en vormt een belangrijke bron tot het scheppen van mogelijkheden. Als dit je wens is, geef je dan op doormiddel van een email naar: workshop@blindeambitie.nl

Blindengeleidehond en begeleiders zijn uiteraard welkom.

Wanneer: zaterdag 21 september 2019  van 11:00 – 16:00 uur (inloop vanaf 10.30)

Waar: Korte Haven 125, 3111 BH Schiedam (bereikbaar binnen 12 minuten lopen vanaf Station Schiedam)

Kosten bij opgave én betaling vóór 1 juni zijn € 25,- per persoon na 1 juni € 35,-.
Voor begeleiders geldt een korting van € 5,-.

 

Lezing doorgeschoven naar 1 juni

Posted on

In verband met persoonlijke omstandigheden is de lezing Voeding doorgeschoven van 18 april naar vrijdag 1 juni.  Locatie en tijd is ongewijzigd gebleven.

Heb jij een vraag en wil jij deze graag geïntegreerd in de lezing, dat kan! Stuur je vraag en opgave door naar workshop@blindeambitie.nl .  Het enthousiaste team van Gooody Fooods en Suzette Timmerman staan klaar met koffie & thee en een uitgebreide proeverij . Wil jij samen met iemand komen? Geen probleem, geef je samen op!

 • Datum: 1 juni 2018
 • Locatie: Gooody Foods, Potgieterssingel 1, Zwolle
 • Kosten: € 15,00 p.p. (incl. koffie & thee en uitgebreide proeverij)
 • Opgave: workshop@blindeambitie.nl

 

 

Lezing Voeding

Posted on Updated on

De basis van een voedzame maaltijd 

Vanwege de grote belangstelling afgelopen jaar voor de workshop ‘Weet wat je eet’ willen we dit jaar dit thema nogmaals met meer verdieping aanbieden. In samen werking met Gooody Fooods in Zwolle en Suzette Timmerman van PuurGenne. Suzette is natuurvoedingskundige en geeft regelmatig workshops en lezingen in Zwolle.

De basis van ons eten vormt de kern  van de juiste balans en energie om de dag goed door te komen. Maar in de praktijk blijkt die basis aanhouden toch moeilijk met een te kust en keur aan producten en keuzes die je de hele dag door moet maken. Suzette gaat ons in een interessante lezing de basis verwoorden. Maar ook praktische handvaten bieden om in een handomdraai die basis ook te kunnen nuttigen in ons ontbijt, lunch en avondeten.  

Het thema voeding roept zoveel vragen op bij iedereen en daarom willen we je graag de gelegenheid geven om alvast 1 vraag bij opgave door te sturen. Suzette zal jou vraag in de lezing integreren zodat we jou vraag ook kunnen beantwoorden en jij met frisse kennis en inspiratie weer naar huis kan gaan.

Wil jij je kennis vergroten, weer even een frisse kijk tegen producten en makkelijk(er) een voedzame maaltijd kunnen kiezen? Suzette gaat ons deze kennis delen, maar het enthousiaste team van Gooody Foods laat ons ook producten proeven en kunnen we producten van dichtbij bekijken voelen, ruiken.  

Wanneer & Waar:

 • Woensdag 18  april 2018 – doorgeschoven naar vrijdag 1 juni 2018!!
 • 19:30 – 21:30 uur
 • Potgieterssingel 1 in Zwolle, verzamelpunt mogelijk
 • € 15,00 per persoon (incl. koffie & thee en uitgebreide proeverij)
 • Min. 10 personen – max. 20 personen
 • Opgave workshop@blindeambitie.nl

 

Inspiratie cursus

Posted on

Inspiratie cursus

Van idee naar actie!
Misschien heb je al tijden een idee in je hoofd en zoek je handvaten om er concreet mee aan de slag te gaan? Of heb je geen idee maar zoek je inspiratie? Dan is onze 3 delige cursus Van idee naar Actie, net iets voor jou. 
Het (her)ontdekken van je ambitie activeert,  geeft energie en richting aan je leven. Het stimuleert je om te blijven ontwikkelen. Dus wil jij bijvoorbeeld je eigen werk gaan uitgeven, vlogger worden, de liefde van je leven zoeken, je eigen bedrijf beginnen of de Himalaya beklimmen? Kom naar onze cursus dan gaan wij dit samen met jou in een actieplan gieten!
Weet je nog niet wat je wilt maar ben je wel op zoek naar wat anders in je leven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij gaan samen met jou op zoek naar de verandering die je zoekt en bij je past.
Met een kleine groep van maximaal zes deelnemers en een NOBCO-coach gaan we in 3 dagdelen aan de slag.
1ste deel: Inspirerend idee; samen op ontdekkingstocht wat jou idee is. Het formuleren en concretiseren van je doel.
2de  deel: Ken je zelf om dat eruit te halen wat erin zit. Waar liggen je sterke punten en waar de valkuilen. Wat is je mindset, hoe zet je jezelf aan tot actie en hoe zet je teleurstelling/tegenslag weer om naar een nieuwe steppingstone.
3de deel: Leer mensen kennen; Netwerken een belangrijk onderdeel in het leven. Hoe ziet jou netwerk eruit waar liggen kansen en mogelijkheden. Welk netwerk heb je nodig in je actie plan die we dit deel gaan formuleren.
Met deze 3 cursusdagen is jouw idee of droom omgezet tot een concreet actie plan, weet je waar jouw kansen liggen en hoe je stap voor stap naar jouw doel kan toewerken. Heb jij zin om hiermee aan de slag te gaan? Geef je dan op!
Datums:
25 januari 2018
8 februari 2018
1 maart 2018
Tijd:             
13:30 – 16:30 uur
Locatie:                
Kampen, locatie is rolstoeltoegankelijk en geleidenhonden zijn welkom
Kosten:                
€ 75,00 incl. koffie & thee  (voor 3 dagdelen)
in 2 termijnen betalen € 90,00, per termijn € 45,00
Opgave:               workshop@blindeambitie.nl
Na opgave is annulering niet meer mogelijk.

Workshop viel in de smaak!

Posted on Updated on

De workshop ‚Weet wat je eet’viel goed in de smaak, letterlijk en figuurlijk. Het thema maakte veel los bij iedereen en de tijd was te kort om heel diep op de materie in te gaan. De soep tussen de presentaties in viel goed in de smaak en wij willen jullie dan ook niet het recept onthouden met de 9 gouden regels van ‚Weet wat je eet‘. Ook het tweede onderdeel van René Tuite van Slijterij René in Apeldoorn was een interessante proeverij van verschillende wijnen. Wij hopen volgend jaar dit thema nogmaals aan te kunnen bieden en het onderwerp nog meer uit te diepen.  Maar tot die tijd geniet van dit lekkere recept!

Recept:

Snipper een ui en hak peterselie fijn, Bak dit heel licht in boter (of olijfolie). Voeg naar believen zout, peper, chilipeper, knoflook en suiker aan toe en laat het geheel carameliseren. Blus met rode wijn (of water) en laat het even sudderen.

Voeg de tomaten toe al dan niet ontveld en gezeefd. Eventueel kun je er nog een blikje tomatenpuree aan toevoegen en/of een blikje mail of kikkererwten. Er kan ook vermicelli bij. Laat het geheel goed doorkoken. Voeg er na believen nog creme fraiche (of kokosmelk) toe, en/of parmezaanse kaas of emmentaler.

Christiane: ‚Mocht iemand teleur gesteld zijn, dat er geen hoeveelheden aangegeven zijn, ik kook puur op gevoel en (heel belangrijk) op smaak… ;-)‘

9 Gouden Regels:

 1. Kies voor zo min mogelijk bewerkte producten, zoals pakjes en bijvoorbeeld chips. Dan zal de volgende tip geen enkel probleem opleveren.
 2. Vermijd kunstmatige toevoegingen, dat betekend dat je beter suiker kunt gebruiken dan kunstmatige zoetstoffen. Maar!!! Wees er wel zuinig mee!
 3. Prefereer verwarmd voedsel in plaats van yoghurt, fruit en sla.
 4. Kies voor groentes van het seizoen en uit je eigen regio.
 5. Voeg aan je maaltijd verschillende smaken toe, zuur, zoet, scherp, bitter, zout.
 6. Speel in al je gerechten met kleuren. Bijvoorbeeld extra peterselie op worteljes.
 7. Suiker is een verslavende stof. Stop met suiker in koffie en thee. Na een tijd ben je er aan gewend en zal je de eigenlijke smaak van koffie en thee weer beter proeven.
 8. Kies voor plantaardige producten boven vlees en vervang vlees minstens 1 keer per week door vis.
 9. Bereid je eten met aandacht en eet met aandacht! Niet voor de tv en indien mogelijk in goed gezelschap.

 

Workshop ‚Weet wat je eet‘

Posted on Updated on

Summer Workshop 

Weet wat je eet!

Vrijdag 7 juli organiseert Stichting Blinde Ambitie in samenwerking met netwerkborrel Ander Zicht Zwolle weer een leuke workshop. In de binnenstad van Zwolle zal Christiane van Studio Seele ons een interessante lezing geven over voeding. Want weet jij wat je eet? Etiketten lezen valt vaak niet mee als je niet of niet meer goed kan zien. Maar wat eet je eigenlijk, wat zit er in producten en wat is goed voor je lichaam aan voedingsstoffen? Na deze interactieve lezing gaan we gezamenlijk lekker genieten van soep en brood. Na de maaltijd gaan we samen ontdekken wat bepaalde smaken doet met het proeven van wijn. René Tuite van Slijterij René in Apeldoorn gaat ons vertellen over een aantal soorten wijn. Wat proef je eigenlijk bij welke wijnsoort. Wat eet je bij dat lekkere glaasje wijn om nog intenser van de smaak te genieten? Er zal ook een non-alcoholische wijn te proeven zijn.

 

Programma:

 • 16:00 Ontvangst met wat lekkers
 • 16:30 Weet wat je eet door Christiane
 • 18:00 Maaltijd met soep en brood
 • 19:00 Wijnproeverij met René Tuite
 • 21:00 Einde programma

Minimum:          6 deelnemers

Locatie:               Goudsteeg 19, Zwolle

Kosten                 € 17,50 p.p.

Begeleiders zijn ook welkom om aan de workshop deel te nemen.

Geef je op via workshop@blindeambitie.nl

 

Zen de zomer in!

Posted on Updated on

Donderdag 16 juni organiseert Ander Zicht Zwolle in samenwerking met Blinde Ambitie een extra thema netwerkborrel ‘Zen de zomer in’. We starten om 14.00 uur met een lekker kopje koffie waarna we op zoek gaan samen met Inge Welleweerd van Blinde Ambitie naar de vraag ‘waar krijg jij nu energie van’? Nadat we onze passies en ambities hebben onderzocht en weer inspiratie hebben opgedaan gaan we samen met Christiane van studio Seele ons lichaam en geest weer in balans brengen met een uurtje yoga. Je bewust worden van je lichaam en je energie en hoe je deze door oefeningen weer in harmonie kan krijgen, dat is wat Christiane ons gaat leren voelen. Daarna gaan we gezellig borrelen.

Doe mee aan deze leuke workshop en gezellige netwerkborrel. Ben je nog nooit eerder geweest bij onze borrel? Grijp deze gelegenheid om eens kennis te maken met onze netwerkers en doe mee aan deze leuke workshop!

Om deze workshop en netwerkborrel doorgang te laten vinden is een minimum van 8 deelnemers nodig. Dus geef je op!

 • Kosten: € 25,00 per persoon (workshop & borrel)
 • Datum: donderdag 16 juni 2016
 • Tijd: 14.00 uur – 19.00 uur
 • Locatie: Binnenstad Zwolle, verzamelpunt station Zwolle

Geef je op via workshop@blindeambitie.nl .  Heb je nog vragen mail gerust. Je kunt ook mailen naar frederikesleurink@yahoo.co.uk

Love is in the air!

Posted on

Vind je Mister of Miss Right

Zaterdag 10 september organiseert Blinde Ambitie een workshop met als thema ‘Love’. Start je zoektocht naar jouw Mister of Miss Right aan de hand van praktische tips en trics.

Wat zoek je in een partner en wat heb je een partner te bieden?

Wie past er bij jou en bij wie pas jij?

Welke kanalen zijn er om een partner te zoeken, hoe formuleer je een leuk en aansprekend profiel, wat is een goede en representatieve foto? En niet onbelangrijk: wat zijn de do’s en dont’s van de eerste date?

Uiterlijk en gespreksvaardigheid zijn de belangrijkste onderdelen bij een eerste kennismaking. Hoe zie je eruit, wat trek je aan? Aan de hand van een paar simpele handvaten kun je met de juiste outfit, make-up, haar en geur een verpletterende indruk maken.

Het voeren van een gezellig gesprek is ook een key element tijdens de eerste date. Je wil tenslotte de ander beter leren kennen en de ander wil ook graag weten wie jij bent. Welke vragen kun je bijvoorbeeld stellen om stiltes te voorkomen, wat vertel je wel of niet tijdens de eerste ontmoeting en wat is een goede balans tussen vertellen over jezelf en luisteren naar wat de ander te vertellen heeft.

En niet onbelangrijk hoe, wat en wanneer vertel je over je visuele beperking.

Kortom, een leuke en gezellige dag die je helpt bij jouw zoektocht naar de juiste persoon en liefde in je leven!

Opgave kan via workshop@blindeambitie.nl

Voor vragen kun je bellen met 038 33 120 19.

 • Datum: Zaterdag 10 september
 • Plaats: Zwolle
 • Tijd 10.00 – 16.30 uur
 • Kosten: € 35,00 (incl. koffie & thee en lunch)

Verslag workshop Netwerken bij Douglas Zwolle

Posted on Updated on

12 september hebben we onze tweede editie van de themadag Netwerken doe je zó! georganiseerd, opnieuw bij Parfumerie Douglas te Zwolle. We werden hartelijk ontvangen en mochten gebruik maken van de workshop ruimte boven de parfumerie.

Start van de workshop

Contacten leggen, jezelf presenteren aan anderen en het omgaan met de nadruk die je omgeving legt op je visuele beperking waren belangrijke onderdelen van het ochtendprogramma. Met als uitdaging: de elevatorpitch! Elke deelnemer krijgt een minuut de tijd om zichzelf voor te stellen aan de groep. Vervolgens vertelt de groep wat ze hebben onthouden van het voorstellen. Met als leerpunt: vertel over jezelf wat je graag wilt dat de mensen onthouden. Is dat je leeftijd, gezinssamenstelling of woonplaats? Of juist wie je bent, wat je leuk vindt en waar je goed in bent?

Het bleek een hele uitdaging om in een minuut tijd juist die dingen te vertellen die jij belangrijk en bijzonder vindt aan jezelf.

004De ochtend werd afgesloten met advies en informatie over kleding, lichaamsmodel en stijl. Want kleding kan je eerste indruk maken maar ook breken. Afhankelijk van jouw lichaamsmodel kun je met kleding je figuur juist daar benadrukken waar jij dat wilt! Om hier thuis nog eens mee aan de slag te gaan hebben de deelnemers deze link naar een online fashioncursus ontvangen.

Tijdens het middagprogramma is iedereen aan de slag gegaan met zijn of haar uiterlijk.

 

De dames van Parfumerie Douglas hadden weer erg hun best gedaan. Er waren 4 workshops: Huidverzorging & Make-up, 003Scheren met Heren, Handverzorging & Nagels, Geur en Proeverij. Elke workshop kon door iedereen gevolgd worden en tussendoor was er tijd om nader kennis met elkaar te maken en gezellig bij te kletsen met elkaar.

Tijdens de workshops stond vooral het zelf oefenen met uitgelegde technieken centraal. Voor de mensen die nog konden zien stonden er spiegels.

001En als je niets of niet voldoende kon zien ging je aan de slag met je uiterlijke verzorging op gevoel / tast. Ook de producten en technieken waarop ze gebruikt kunnen worden werden afgestemd op gebruik op gevoel.

 

 

Houd de agenda in de gaten als jij ook een keer wil deelnemen aan een themadag of inspiratiedag. Blinde Ambitie is ook te vinden op Facebook en Twitter.

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de eerstvolgende workshop per mail? Stuur ons een mail aaworkshop@blindeambitie.nl.

12 sept. workshop ‚Netwerken doe je zo‘

Posted on Updated on

Jij, bent de sleutel voor een goed netwerk!

In samenwerking met Douglas Zwolle en andere ondernemers heeft Blinde Ambitie, afgelopen november, samen met Netwerkborrel Ander Zicht een workshop ‚Netwerken doe je zo‘ georganiseerd.  De workshop middag was een groot succes zowel de deelnemers als de ondernemers waren zeer enthousiast!

Blinde Ambitie  biedt daarom deze workshop aan met een uitgebreider programma. Een workshop waarbij we jouw netwerk onder de loep gaan nemen. Hoe je deze kunt uitbreiden. Maar niet alleen uitbreiden, maar ook onderhouden van je netwerk is een essentieel deel van netwerken. Want je sociale netwerk is belangrijk bij het behalen van jouw toekomstdoel, zeker als je een visuele beperking hebt. Je krijgt handvaten om aan de slag te gaan en jouw netwerk te laten werken voor jou!

Nadat we aan de slag zijn geweest met ons sociale netwerk pakken we kam, poederdoos en kledinghanger en krijgen we advies over ons uiterlijk. Want je uiterlijke presentatie vormt een belangrijk onderdeel bij het leggen van contacten en het behalen van successen in je leven. Maar ja, als je het zelf niet goed kunt zien en ook niet naar anderen kunt kijken wat zijn dan goede tips en trics om optimaal verzorgd de deur uit te gaan. Welke kleding pas bij jou qua vorm, kleur en stijl, wat kun je allemaal doen met je haar, hoe breng je goed make-up aan zonder als Pipo de Clown de deur uit te gaan. En voor de heren geldt: hoe kun je met jouw haar, baard en kleding bijdragen aan jouw succes. Deze workshop is dus niet alleen voor vrouwen!

Parfumerie Douglas  Zwolle laat  zien/voelen dat  je met de juiste make-up je met een aantal eenvoudige technieken een enorm verschil kunt maken. En het juiste kapsel en het uitproberen van verschillende haarproducten. Een kledingstyliste zal laten zien en voelen wat je kunt doen met  kleur, stijl en model van kleding en het kiezen van de juiste outfit in een winkel.

Natuurlijk ga je niet met lege handen naar huis en ontvang je een leuke goodiebag zodat je thuis nog een keer lekker voor de spiegel kunt gaan zitten en met je uiterlijk aan de slag kunt.  Ook zal er een fotograaf aanwezig zijn die een digitale foto zal maken die je krijgt toegestuurd. Zo kun je met deze foto je netwerkmedia voorzien van een leuke representatieve digitale foto.

Klik HIER om het programma door te nemen.

Geef je op via workshop@blindeambitie.nl, wil je meer informatie bel met Frederike Sleurink 038 33 120 19, of stuur een mail aan workshop@blindeambitie.nl.

 • Datum: zaterdag 12 september
 • Locatie: Douglas  Zwolle
 • Tijd: 9.30 – 17.30 uur
 • Kosten: € 35,- (incl. lunch, koffie & thee)
 • We willen deze dag voor iedereen toegankelijk houden, heb je niet de mogelijkheid om de eigen bijdrage te betalen, geef dit